15 Kasım 2018 Perşembe
Konya Net Haber / kultur-sanat/ Yarış Başlasın: Midye Dolma Tarifi

Yarış Başlasın: Midye Dolma Tarifi

Hazırlaması 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan midye dolma tarifi oldukça basit.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 12:07
Yarış Başlasın: Midye Dolma Tarifi
 

Malzemeleri aldıktan sonra midye sevenlerin damak tatlarına da hitap edebilecek eşsiz bir lezzeti evinizde kolay ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.  

Midye Dolma Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

40 adet kabuklu midyeyi satın aldıktan sonra iç pilav için gerekli olan malzemeleri temin edebilirsiniz. Bunun için 4 adet orta boy kuru soğan, 50 gram kadar dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü ise hazırlayacağınız iç pilav için yeterli olacaktır.  

  • Bunun dışında 1 çay kaşığı domates salçası ve 8 yemek kaşığı zeytinyağı gerekiyor.

  • Ayrıca 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı taze bir şekilde sıkılmış olan limon suyu gerekli olan malzemeler içerisinde yer almaktadır.

  • Arzu edenler iç pilavın içine 1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 çay kaşığı karabiber katabilir.

Öncelikle midye satın alırken kabuğu açık olan ve önceden hava almış midyeleri tercih etmemeye özen gösterin. Bunun için ise emin olduğunuz yerden midye satın almanız gerekmektedir. Midyeleri dikkatli bir şekilde temizledikten sonra ise bol suda yıkamalısınız.  

İç pilav için söylenebilecek püf nokta ise diri kalacak şekilde pişirmek. Ayrıca kuş üzüm ve salçadan hoşlanmayanlar dilerler ise iç pilav içinde kullanmayabilirler. Midye dolmayı istanbulda en iyi http://haydarocakbasi.com/ lokantasında bulabilirsiniz.

Midye Dolma Nasıl Yapılır?

Öncelikle midye dolma tarifi için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra midyelerinizi bol suda güzelce yıkayın. Daha sonra bitişik kabukları ayırmak adına keskin bir bıçak kullanarak midyeleri açabilirsiniz.

  • Tüylü olan kısımlarını eliniz ile çekerek alın ve kabuklu midyeleri suda bekletin. Ayıklanmış olan pilavlık pirinci ise ılık ve tuzlu olan bir kapta 15 dakika gibi bir süre bekletmeniz gerekiyor.

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayarak kavurun. Zeytinyağlı tencerenin içerisine fıstıkları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Az miktarda salça kullanabilirsiniz.

  • Pirinci de ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Üzerine kuş üzümü, limon suyu ve baharatları da eklemeyi unutmayın.

Midye dolmalarını hazırladığınız iç ile doldurduktan sonra ise tencereye dizerek 25 dakika kadar pişirin.  Midye dolma tarifi işte bu kadar pratik.

Kaynak: http://beylerbeyilokantasi.com/





YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Konya Net Haber 'e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

KARİKATÜR

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız. Türkiye'nin En Kapsamlı Haber Portalı - Güncel ve Tarafsız Haberler İçin Her Gün Ziyaret Ediniz.


erotik film izle