4.7 C
Konya
Salı, Mart 19, 2024

Sporcu Instagram Fenomeni Erbay Karakaya, arka bacak en zor gelişen kaslardan biridir dedi

Bacaklarımız hiç kuşku yok ki en önemli güç merkezlerimizdendir. Arka bacak gelişimi üzerinde oldukça yüksek bir ilgi olan bir konudur. İnternet aramalarında da öne çıkmaktadır. Bu bölge ile ilgili yapılan çalışmalar çeşitli programlar kapsamında ilerletilmektedir. Her konuda olduğu gibi vücut gelişiminde de bir uzman desteği oldukça yarar sağlamaktadır. Ünlü vücut geliştirme eğitmeni Erbay Karakaya’ya arka bacak gelişimini sorduk. Cevapları oldukça önemli olup merakla bekleniyordu.

 

Arka bacak dediğimiz bölgeye kısaca tanıtabilir misiniz?

 

Bacağımızın arkasındaki bölgeyi işaret eder. Arka adalede 3 çeşit kas bulunmaktadır.  Bu kasların iki yapışma noktası bulunur.  Kalçanın altında ve dizin altındadır.  Arka bacak üst kaslar adductor magnus ve hamstrings olarak adlandırılır.  Kısacası dizi sınır belirlersek altta 3, üstte 2 ana kas bulunur. Kas lifleri ortak tendonu oluşturur.  Bacak kasları denge sağlamamızdan verimli yürümemize, hızlı koşmamıza, etkin atlama ve sıçrama hareketleri yapabilme kabiliyetine kadar pek çok işleve sahiptir.

 

Arka bacak geliştirme nasıl yapılabilir ve nelere dikkat edilmelidir?

 

Squat bu geliştirme amacında önemli olarak kullanılır. Sıçrama çalışmaları da program kapsamında yer verilen aktivitelerdendir. Ağırlık çalışmaları vücudun üst kısmında olduğu gibi bu bölgede de olmaz ise olmazdır.

Bu farklı çalışmalar belli bir plan dahilinde programa alınmalıdır. Düzenli bir çalışma diğer her türlü bölge gelişiminde olduğu gibi bu konuda da anahtardır.

 

En önemli yanlışlardan biri vücudun üst bölgesine önem verip bacakları sanki üvey evlat gibi görme anlayışıdır. Vücut bir bütündür ve tüm organlar birbiri ile aktif iletişim ve denge halindedir. Bir bütün olarak düşünerek hareket edilmelidir. Bacağa fazla yük bindirmemeli ve bilinçli ağırlık seçmeliyiz. Ayak bölgesindeki rahatsızlıkların sizi kısa veya uzun süreli olmak üzere yatağa mahkum bırakacağını ve gündelik hayatınızı direkt etkileyeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Benzer Haberler

Sosyal Medya

10,211BeğenenlerBeğen
3,912TakipçilerTakip Et
1,251AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Son Haberler