KONYA'NIN İFTAR YEMEKLERİ

Yayınlanma Tarihi 2012-07-20 12:33:50



Konyamızdan iftar hazırlığı erken saatlerde başlar malum biz misafir perver bir toplumuz misafirle, eşle dostla iftar etmeyi çok severiz.

Konya da İftar

Konyamızdan iftar hazırlığı erken saatlerde başlar malum biz misafir perver bir toplumuz misafirle, eşle dostla iftar etmeyi çok severiz.

Konya iftar sofrasında hersey tam ve eksiksiz olmalı ama abartılı olmamalı. Hazırlığa en zor olandan suböreğinden başlanır konyada, ninemiz oturur yufkanın başına annemiz yardımcı olur ona bu konuda...
Açılır ince ince yufkalar döşenir tepsilere arasına içi bolca konur kıymalı peynirli. Özene özene pisirilir yakmadan islemeden.

Konya iftarında et olmazsa olur mu? Kuzu tavuk tavsan ne olursa olsun etin her türlüsünü güzel pişiririz konyada. Sıra çobayı pişirmede yoğurt çorbası pişirmek hassas iştir ama en güzelini tabiki konyalı annelerimiz yapar.

Tatlı olarak ne yapsak kıvrım mı? Hömerim mi? Kadayıf mı? Bugun çok yorulduk hemen kadayıfcıdan yarım kilo kadayıf almaya. Bol cevizli bir hari olur doğrusu.

Salatalar yapılır ayranlar yaplır sofra kurulmaya başlar, hurmada unutulmaz sofrada iftar hurma ile açılır konya da. Cümbür cemaat sofra başına top sesi ve ezanı dinlemeye Top güm dedimi hemen başlarız yemeye. Eee konyada oruç tuttuk çok acıktık Allah kabul etsin.

Haber Ara