20 Kasım 2017 Pazartesi
Konya Net Haber / ekonomi/ Fındığın anavatanı EMİTT'te

Fındığın anavatanı EMİTT'te

23 Ocak 2015 Cuma 23:01
Fındığın anavatanı EMİTT'te

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Giresun, TÜYAP kongre ve Kültür Merkezi’nin en sahipliğinde Giresun Turizm Hizmet Altyapı Birliği’nin de desteğiyle yöresinin kültürünü, yöresel lezzetlerini kurulan stantta ziyaretçilerle buluşturdu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun standında gün boyunca ziyaretçilere ikramda bulunuldu. Ayrıca Stantta Fındık macunu tarifi de verildi.

“GİRESUN ÇEŞİTLİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR YERDİR”
Giresun tarihinin M.Ö. 3000’e kadar uzandığını ve Doğu Karadeniz’in en kadim şehirlerinden, en güzel şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Giresun’a turizm alanında hizmetler vermiş Plastik Cerrah H. İbrahim Özkuş, “Sadece bu bilgiler bile Giresun’un gezilip görülmesi için yeterlidir. Tarihi MÖ 3 binlere kadar giden bir şehir olarak çok ciddi bir kültürel birikime sahiptir Giresun her şeyden önce. Tabi ki tarih boyunca değişik kültürler, medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır Giresun. Giresun’da nüfusu en homojen olan yer Giresun’dur. Bunun yanında Doğu Karadeniz’de yegane adaya sahiptir Giresun. 122 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Giresun’da çok çeşitli balıkları yeme imkanınız vardır” diye konuştu.

“GİRESUN FINDIĞIN ANAVATANIDIR”
“Giresun fındığın anavatanıdır” diyerek sözlerini sürdüren Özkuş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Giresun adını ise Kirazdan almıştır. Kirazın anavatanıdır. Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da yetişmektedir. Fındık Dünya’da Giresun Fındığı ve diğerleri olarak sınıflanır. Bu kadar yoğun bir birikimi olan memleketimizin artık tüm dünya tarafından tanınmasını istiyoruz. O nedenle bizler Giresun'daki turizm yatırımcıları, valimiz, yerel yöneticilerimiz olarak bu yola baş koyduk.”

“BALIK YEMEK İSTEYENLER GİRESUN’A GELMELİ”
Balık yemek isteyenleri Giresun’a davet eden Özkuş, “Et yemek isterseniz de Giresun’a gelmelisiniz. Bizim dağlarımızda sadece kekikle beslenen kuzularımızın lezzeti hiçbir yerde yoktur. Eğer canınız turşu kavurması çektiyse tek bilinen yer Giresun’dur. Belki de fırın fasulyesi yemek istiyorsunuz. Fırında kurutulmuş fasulyenin yemeği. Balık normal mısır unuyla değil, daha lezzetli olsun diye fırın mısır unu ile kızartılır. Giresun’un böylesine geniş bir lezzet kültürü vardır” şeklinde konuştu.




YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Konya Net Haber 'e aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

NAMAZ VAKİTLERİ

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK OKUNANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:

e-gazete

KARİKATÜR

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV



Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız. Türkiye'nin En Kapsamlı Haber Portalı - Güncel ve Tarafsız Haberler İçin Her Gün Ziyaret Ediniz.


-